GeldTelt

Met het lesprogramma GeldTelt leren jongeren verstandig met geld om te gaan. Jongeren zijn vaak extra vatbaar voor verleidingen. Daarbij hebben zij meestal niet zoveel geld te besteden. Verstandige (financiële) keuzes maken is vaak nog erg lastig. Hierdoor lopen zij risico om in de financiële problemen te komen. Daarom is er GeldTelt, een digitaal lesprogramma dat helpt jongeren vast op een jonge leeftijd financieel weerbaar te maken.

GeldTelt bestaat uit een animatievideo gecombineerd met afwisselende werkopdrachten. Hiermee worden jongeren zich op een speelse manier bewust van financiële verleidingen en valkuilen.

Het programma is ontwikkeld door Geldloket Amersfoort en PrO De Baander. Zo is jarenlange ervaring met onderwijs en jarenlange ervaring met geldzaken gebundeld.

Het programma sluit aan bij de beleving en leerstijl van leerlingen in het VMBO TL (onderbouw), VMBO KB, VMBO BB en het praktijkonderwijs. Met expertise van de Hogeschool Arnhem Nijmegen is het programma onderwijskundig onderbouwd en toegespitst op de leerstijlen van deze jongeren.

GeldTelt is één van de vele preventieve initiatieven van Geldloket Amersfoort, het loket voor schuldpreventie in Amersfoort. Educatie maakt al jaren een groot deel uit van de preventieactiviteiten. Ook met het geven van gastlessen binnen het voortgezet onderwijs heeft het Geldloket ruime ervaring. Het Geldloket is onderdeel van Stadsring51, de organisatie voor schuldhulp in Amersfoort.