IN HET KORT

GeldTelt is een lesprogramma over geld. Een lesprogramma speciaal ontwikkeld voor het VMBO en het praktijkonderwijs. Tijdens de lessen leren de jongeren verstandig met geld om te gaan. GeldTelt helpt de docent om op een speelse manier het onderwerp geld bespreekbaar te maken in de klas. Het lesprogramma leert de jongeren om ook op financieel gebied goed voor zichzelf te zorgen. En te voorkomen dat ze in de financiële moeilijkheden komen.

GeldTelt is een initiatief van Geldloket Amersfoort en PrO De Baander. Maak kennis met het GeldTelt programma en bekijk het onderstaande filmpje van Mo & Sofie. Lees ook de ervaringen van PrO De Baander met het lesmateriaal.

 

[moso.jpg]<

Mo en Sofie

In het lesprogramma staan de belevenissen van Mo en Sofie centraal. Bekijk het filmpje!

[gezicht_rond.png]

PrO De Baander

GeldTelt is tot stand gekomen in samenwerking met De Baander. In gesprek met docente Femke Punt.

[probeer.png]

Vraag direct aan

Voor scholen in de gemeente Amersfoort is het lesprogramma gratis. Vraag een demo aan.

Wat is GeldTelt?

Met het lesprogramma GeldTelt leren jongeren verstandig met geld om te gaan. Jongeren zijn vaak extra vatbaar voor verleidingen. Daarbij hebben zij meestal niet zoveel geld te besteden. Verstandige (financiële) keuzes maken is vaak nog erg lastig. Hierdoor lopen zij risico om in de financiële problemen te komen. Daarom is er GeldTelt, een digitaal lesprogramma dat helpt om deze jongeren vast op een jonge leeftijd financieel weerbaar te maken.

GeldTelt bestaat uit een animatievideo gecombineerd met afwisselende werkopdrachten. Hiermee worden de jongeren zich op een speelse manier bewust van financiële verleidingen en valkuilen.

Het programma is ontwikkeld door Geldloket Amersfoort en PrO De Baander. Zo is jarenlange ervaring met onderwijs en jarenlange ervaring met geldzaken gebundeld.

Het programma sluit aan bij de beleving en leerstijl van leerlingen in het VMBO TL (onderbouw), VMBO KB, VMBO BB en het praktijkonderwijs. Met expertise van de Hogeschool Arnhem Nijmegen is het programma onderwijskundig onderbouwd en toegespitst op de leerstijlen van deze jongeren.

GeldTelt is één van de vele preventieve initiatieven van Geldloket Amersfoort, het loket voor schuldpreventie in Amersfoort. Educatie maakt al jaren een groot deel uit van de preventieactiviteiten. Ook met het geven van gastlessen binnen het voortgezet onderwijs heeft het Geldloket ruime ervaring. Het Geldloket is onderdeel van Stadsring51, de organisatie voor schuldhulp in Amersfoort.